Magnus på Hotel Skeppsholmen gör stans godaste senap
Första pris i tävlingen som var öppna för alla i hotell- och restaurangbranschen i storstockholm var En Robot Coupe till ett värde av cirka 11 000 kronor samt en vandringspokalen i form av en mortel att kröna Hotell Skeppsholmens julbord med. Tävlingen är öppen för alla inom hotell och restaurangbranschen och arrangeras av tidningen Stockholm Krog i samarbete med Grönsakshallen Sorunda, Smörgåsbord och senapstillverkaren LissElla, världsmästare i senap. Tävlingen syftar till att främja yrkeskompetens och hantverket i branschen. Tävlingsbidragen bedömdes utifrån parametrarna: utseende, doft, smak, konsistens och övrigt. Alla bidragen provades blint av juryn.Juryns motivering lyder: "En rolig senap med fin konsistens och lockande utseende med olika sorters senapsfrön. Bra balans mellan sötma och syra och en fruktig smak. Inte för stark eller för svag men med en trevlig touch av julkryddor."Juryn bestod av Liselotte, Liss Ella, senapstillverkare, Magnus Svensson, kreativ ledare på restaurangakademin, Mats Karlsson, Grönsakshallen Sorunda, Andreas Hedlund, konsult samt Jens Linder, matskribent.Här är det vinnanade receptet:Hotel Skeppsholmen senap1,25 dl brunt senapsfrö1,25 dl gult senapsfrö0,25 liter 1.2.3-lag Spola föna för att få bort den beska smaken.Blanda med 1.2.3-lagen.0,5 dl gula senapsfrönkryddpepparkornnejlikormald ingefäraKrossa fröna, blanda med sockret1,25 dl socker2 dl colemans senapspulversaltRör samman allt och mogna i kyl ett par dagar.