Mathias Dahlgren designar eget öl
Enbär är kryddad med enbär från Urö i Roslagen och kommer även att släppas på Systembolaget i februari.Tanken bakom samarbetet är att Mathias och Jessica kommer att brygga moderna öl utifrån Mathias Dahlgrens filosofi om det naturliga köket – där ölen smaksätts med lokala svenska råvaror.– Jag gillar öl, både som törstsläckare och till maten. Det är en viktig del av vårt gastronomiska kulturarv och ingen dryck passar bättre till det traditionella svenska kökets smaker. När jag träffade Jessica hittade jag rätt person för att inleda en innovationsprocess. Vi talar samma språk om råvarorna och smakerna i ölen, precis som jag talar med kockarna i köket när vi skapar nya maträtter. Vår gemensamma ambition är att förenkla smakerna, renodla och lyfta fram det bästa i varje enskild råvara, säger Mathias Dahlgren.Jessica Heidrich är bryggare och upphovskvinna till återlanseringen av det anrika ölvarumärket St Eriks, ägt av Galatea, som nyligen blev dubbelt prisbelönt på Stockholm Beer & Whisky festival.Det första resultatet av mötet med Jessica Heidrich blir ett friskt lageröl med ren smak av enbär som matchas av den uppiggande Cascade humlen. Enligt Mathias passar ölet lika bra direkt ur flaskan i den vedeldade bastun som i ett elegant dryckesglas till svenska delikatesser som löjrom, röding, havskräftor och tartar på viltkött.– Det finns naturliga grapefruktaktiga aromer och smaker i Cascadehumlen som perfekt framhäver de lätta, läckra och fräscha tonerna från de svenska enbären, säger Jessica Heidrich. Det är otroligt inspirerande att arbeta med Mathias Dahlgren och tillsammans få skapa nya upplevelser. Öl är en fantastisk måltidsdryck som vi båda vill lyfta fram, samtidigt som vi får förmedla vår stora kärlek till smak och doft. Med #1 Enbär har vi skapat ölvärldens motsvarighet till en elegant Gin & Tonic eller en Dry Martini med citrustwist.