23948sdkhjf

Smöriga filmer

Filmerna har Arla tagit fram tillsammans med kockarna Johan Jureskog från Rolfs Kök och restaurang AG, Stefan Eriksson, Årets Kock 2005, från Stefan Eriksson Matstudio och Pelle Johansson från Wärdshuset Ulla Winbladh. Syftet är att visa smörets egenskaper och användbarhet i matlagningen och göra det så inspirerande som möjligt med rörlig bild och ljud.

- Under en period hade smöret lite dåligt rykte och alla pratade om hur nyttigt det är med oljor av olika slag. Och visst är olja bra men till en del rätter går det bara inte att klara sig utan smör, säger Pelle Johansson från Wärdshuset Ulla Winbladh.

I filmerna visar Johan Jureskog, Stefan Eriksson och Pelle Johansson upp grundläggande knep för att lyckas med matlagning, klassiska rätter och innovativa, nya tekniker. Allt med fokus på smör. Ett något oväntat smörrecept är kanske Stefans Erikssons smörglass, som tack vare det brynta smöret får en ljuvlig smak av knäck och kola.

Med filmerna hoppas Arla kunna inspirera och tipsa så väl professionella kockar som matglada amatörer om smörets unika egenskaper.
- Även om det experimenteras som aldrig förr i restaurangbranschen så kommer de klassiska ingredienserna alltid att bestå. Smör till exempel. Det restaurangkök finns inte, som inte har smör i kylskåpet, bredvid spisen, på bakbordet, ja i stort sett överallt och i stort sett i alla rätter, avslutar Stefan Eriksson.

Smörfilmerna finns på www.arlafoodservice.se/smor. Fyra filmer släpps varje vecka med start den 23 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312