23948sdkhjf

Grand Hôtel vill bli en mer hållbar matdestination med WWF:s hjälp

Femstjärniga Grand Hôtel i Stockholm har lanserat sin första One Planet Plate-rätt i enlighet med de kriterier som formulerats av Världsnaturfonden (WWF).

Grand Hôtel Stockholm ansluter sig till WWF:s initiativ One Planet Plate. Det femstjärniga hotellets första One Planet Plate-rätt är ett alternativ till Verandans svenska klassiker köttbullar med potatismos, i en klimatsmart tolkning med växtbaserade bullar gjorda på en blandning av grönsaker, rotfrukter och baljväxter.  

Enligt vd Pia Djupmark vill Grand Hôtel inspirera sina gäster att göra ”medvetna val utan pekpinnar”.

– Lanseringen av vår första One Planet Plate är ett viktigt steg i vårt arbete för att bli en ännu mer hållbar destination. Det ger oss en möjlighet att tänka innovativt och utmana oss själva, utan att kompromissa med vare sig smak eller den höga kvalitet som Verandan utmärker sig för.

Initiativet One Planet Plate utvecklades av WWF 2018. 

För att måltiden ska kvalificera sig som en One Planet Plate-måltid får rättens klimatpåverkan inte överstiga 0,5 kg CO2e per måltid för lunch och middag, och ingredienserna ska dessutom uppfylla kraven för biologisk mångfald enligt WWF:s guider för kött, fisk och vegetabilier.

– När en institution som Grand Hôtel Stockholm tar ett aktivt steg mot fler hållbara alternativ på menyn, sätter det en standard i branschen och visar att hållbarhet och femstjärnig gastronomi kan gå hand i hand. Det visar på vikten av att stora aktörer tar ansvar och inspirerar både sin bransch och sina gäster att driva utvecklingen framåt, säger Gustaf Lind, generalsekreterare för WWF.

Under våren ska Grand Hôtel bredda sitt One Planet Plate-erbjudande ytterligare och lanserar även en event- och konferensmeny som följer WWFs riktlinjer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079