23948sdkhjf

Alla sinnen stimuleras på stjärnkockens matstudio

Anton Bjuhr har lämnat Gastrologik bakom sig. På Dörr 6H är mat, ljus och ljud skräddarsytt av stjärnkrögaren för att stimulera gästens alla sinnen.

I december 2022 stängde den tvåstjärniga krogen Gastrologik. Anton Bjuhr sålde och flyttade med familjen till Skåne, trött på att jaga Michelinstjärnor. På sin nya restaurang, som i dagarna fyller ett år, bjuds ett helt nytt koncept. På matstudion Dörr 6H ska alla sinnen stimuleras.

– Jag ville hitta något som lät mig fortsätta ta hand om folk, men på ett mer personligt sätt. När jag av en slump trillade över denna något annorlunda lokal, insåg jag att här skulle jag kunna få en chans att göra just det, säger Anton Bjuhr i ett pressmeddelande.

Lokalen i Ängelholm är en gammal batterifabrik som fått ge namn åt den nya restaurangen. 

– Jag brukar säga att min restaurang är som hemma, men på en annan adress. Och eftersom min restaurang inte är öppen som en vanlig restaurang utan enbart kan bokas för slutna sällskap så blir det högst personligt anpassat, då jag endast underhåller ett sällskap i taget.Helhetsupplevelsen är viktig, för Anton Bjuhr. På Dörr 6H ska mat, ljus och ljud tillsammans påverka hur gästen uppfattar upplevelsen. Den svenska högtalartillverkaren Audio Pro har levererat ljudet till krögarens personligt anpassade gastronomiska oas.

Konceptet med enbart privata tillställningar, gör att Anton Bjuhr har möjlighet att anpassa ljudet helt efter sitt sällskaps preferenser. 

– Ljud och ljus uppfattas väldigt olika av olika personer och styrs, enligt min mening, mycket av vilket intresse som gästerna har. Jag tror att jag, till skillnad mot andra restauranger som måste anpassa sig efter samtliga sällskaps preferenser, har möjlighet att i högre grad skräddarsy såväl mat, ljus som ljud efter de gäster jag har på plats. Det gör att jag brinner starkt för att skapa en skräddarsydd helhetsupplevelse anpassad till fullo efter mina gästers specifika önskemål.

I Dörr 6H-konceptet ingår även ett vinhotell. Restauragen erbjuder en tjänst för lagring av viner i en säker och optimal miljö i centrala Ängelholm, bara 300 meter från stationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049