Skinka på 14 sätt
Med start måndagen den 7 mars lanserar Lönneberga sitt nya
koncept i butikerna. En nyhet är Utvalda gårdar, en skinka från Nydal gård i
Varberg. Lönneberga Finskuret är en annan av nyheterna, med ett sortiment
bestående av tunna skivor basturökt skinka, kokt griljerad skinka, extrarökt
skinka, enrisrökt kalkon, rökt korv och rökt nötkött.Lönneberga har även utvecklat förpackningslösningarna.
Finskuret har ett lock i form av en kupa och kuvertförpackningen är lättöppnad och återförslutningsbar. I
kuvertsortimentet ingår, förutom den rökta skinkan från Utvalda gårdar, extrarökt
skinka, basturökt skinka, kokt griljerad skinka, rökt gårdskyckling, lufttorkad
korv, kokt saltrulle.– När vi har jobbat fram de nya skinkprodukterna har vi haft
som grundförutsättning att det ska vara helmuskelskinka. Vi vill kunna
deklarera dem i den bästa klassen skinkor, enligt de nya märkningsreglerna som
kom i november förra året. Och den rökta korven har extra högt köttinnehåll.
Det ska bara vara riktigt bra produkter i vårt sortiment, säger Camilla
Tuvesson, Brand Manager på Atria Retail, i en presskommentar.