23948sdkhjf

Satsa på hållbar sushi

Sushi är ett populärt och nyttigt snabbmatsalternativ. Ofta kommer dock fisken och skaldjuren från ett icke hållbart fiske eller miljöförstörande odlingar.

Nu uppmanar Världsnaturfonden WWF sushi- och


fiskrestauranger över hela Sverige att fasa ut rödlistade fiskar enligt WWFs


konsumentguide ”Fisk till middag?” och samtidigt öka andelen miljömärkt fisk


med tio procent. I början av 2012 utses vinnaren, alltså den restaurang som bidragit


mest till skyddet av hotade fiskarter.–


Restauranger och grossister har en stor möjlighet att påverka, förändra och


bidra till en ökad konsumtion av ”gröna” fiskar. Tänk nytt – fasa ut rödlistade


arter och skaldjur från sushimenyerna och satsa mer på miljömärkta alternativ


och hållbart producerade lokala och säsongsanpassade råvaror, uppmanar Inger Näslund,


expert på fiskefrågor på WWF, i ett upprop.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063