Oaxen flyttar till Djurgården
Så sent som i maj i fjol utsågs Oaxen till Sveriges bästa restaurang av DI Weekend.Krogen på Mörkö utanför Södertälje i Stockholms södra skärgård fick full pott, 25 av 25 poäng, av tidningens gourmetpatrull. 10 av 10 för maten, 5 av 5 för miljö, service och prisvärdhet.Magnus Ek och Agneta Green har drivit Oaxen med framgång i 17 år trots betalfärja och problem att hålla öppet året runt. Kommande sommarsäsong blir därför den sista för Oaxen på Mörkö, skriver Dagens Industri. I stället flyttar krogen till Kungliga Djurgården, i en nybyggd fastighet vid Nya Djurgårdsvarvet.Nya Oaxen (namnet är ännu inte bestämt) får en fine dining-del med 35-40 platser med lika hög ambition som tidigare. Dessutom öppnas en enklare restaurangdel med 70-80 platser.Fastigheten på Oaxen, både disponentvillan och krogens bakficka, "Pumpen" med tillhörande 1.500 kvadratmeter vatten, är till salu via mäklaren Eklund Stockholm New York.Paret Ek och Green planerar enligt DI att ta med sig sin hotellbåt M/S Florence, som sedan 2008 är inredd med 13 bäddar; sex dubbelrum och ett enkelrum.Enligt DI är det ännu oklart om båten ska ligga vid den nya restaurangen.