Årets unga kock 2011
Tävlingen Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs, Årgång 35, är öppen för unga kockar verksamma på restauranger anslutna till den internationella gastronomiska föreningen Chaîne des Rotisseurs som finns i 75 länder. Tävlande får ej ha fyllt 27 år före den 1 september 2011.2011 års svenska Concours äger rum måndagen den 28 februari på Stockholms Hotell & Restaurangskola. UttagningTävlande ska insända ett arbetsprov på trerättersmeny som skall vara tävlingsledaren tillhanda senast 26 januari 2011. Sex finalister uttages anonymt. Uttagningsresultat meddelas respektive finalist 7 februari 2011och publiceras på www.chaine.se FinalFinalisterna ska från en hemlig råvarukorg tillaga en tre rätters måltid. En jury bestående av professionella kockar och branschkunniga bedömer anonymt finalisternas bidrag.Tävlingen följer reglerna för den internationella tävlingsfinalen dit den segrande i Sverige kvalificerar sig. Efter tävling och prisceremoni serveras en Diner Amical komponerad och tillagad av Årets Unga Kock 2010 Petter Viding.Världsfinal2011 års världsfinal äger rum i Istanbul i september 2011. Ett tjugotal tävlande från hela världen brukar delta. Tävlingsledare Conseiller Culinaire, Catarina Offe, catarina.offe@telia.com, Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Suède. Frågor besvaras även av Per Bengtsson, Conseiller Professionel, per@matodryck.se