Årets unga kock 2011
Jobbar du på en krog som är ansluten till Chaîne des Rôtisseurs och inte har fyllt 27 år? Då är det dags att anmäla dig till tävlingen Årets unga kock.
2011 års svenska Concours äger rum måndagen den 28 februari på Stockholms Hotell & Restaurangskola.
Uttagning
Tävlande ska insända ett arbetsprov på trerättersmeny som skall vara tävlingsledaren tillhanda senast 26 januari 2011. Sex finalister uttages anonymt. Uttagningsresultat meddelas respektive finalist 7 februari 2011och publiceras på www.chaine.se
Final
Finalisterna ska från en hemlig råvarukorg tillaga en tre rätters måltid. En jury bestående av professionella kockar och branschkunniga bedömer anonymt finalisternas bidrag.
Tävlingen följer reglerna för den internationella tävlingsfinalen dit den segrande i Sverige kvalificerar sig. Efter tävling och prisceremoni serveras en Diner Amical komponerad och tillagad av Årets Unga Kock 2010 Petter Viding.
Världsfinal
2011 års världsfinal äger rum i Istanbul i september 2011. Ett tjugotal tävlande från hela världen brukar delta.
Tävlingsledare Conseiller Culinaire, Catarina Offe, catarina.offe@telia.com, Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Suède. Frågor besvaras även av Per Bengtsson, Conseiller Professionel, per@matodryck.se