Sista chansen
Åtta kockar gjorde den 29 november upp om de återstående fyra platserna till tävlingen Årets Kock 2011. Platsen var Restaurangakademien i Stockholm. De tävlande var Fredrik Andersson, Restaurang Tvåkanten, Göteborg, Filip Fastén, Le Rouge, Stockholm, Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg, Linus Palm, Rymd Restaurang & Skybar, Lidköping, Klas LIndberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten, Robert Edman, Hufvudsta Gård & Möten, Bromma, Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma samt Edin Dzemat, Linnéa Art Restaurant, Göteborg.Juryn med välkända namn som Fredrik Eriksson, Magnus Ek, Håkan Thörnström, Stefano Catenacci, Jonas Dahlbom och Henrik Norström fick bedöma en valfri varmrätt från varje tävlande.När juryns ordförande Fredrik Eriksson meddelade vilka fyra som hade gått vidare, passade han också på att uppmana de som slagits ut att komma tillbaka nästa år och tävla.Till final gick:Filip Fastén, Klas Lindberg, Robert Hedman och Tomas Diederichsen. Därmed är startfältet komplett då Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
och Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm, genom sina
semifinalsegrar i Malmö respektive Åre redan var klara.Finalen för Årets Kock 2011 går i Globen den 3 februari.