23948sdkhjf

Prestigefullt uppdrag i New York

Köksmästare Björn Eriksson har fått ett prestigefullt uppdrag i New York och ska servera en skandinavisk meny under James Beard Foundations middag.

Grythyttans


Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson arbetade i fjol tillsammans med


James Carpenter på The Maidstones restaurang The Living Room i East Hampton,


New York. Tillsammans skapade de en skandinavisk meny, med klassiker som Toast


Skagen, toast Pelle Janzon, smörrebröd, mormors kakfat och pannkakor med hjortron.


Det är med denna meny de har blivit inbjudna till James Beard Foundations


middag den 30 november. James


Beard Foundation är USAs främsta center för kulinariska upplevelser och har


som mål att bevara och berika USA matkultur.– Det är


verkligen en stor ära att som svensk kock få komma till James Beard och


representera Sverige och presentera vår skandinaviska matkultur för New Yorks


främsta gourmander. Det är extra kul att The Living Room, som bara varit öppet


två säsonger, redan fått ett sådant gastronomiskt genomslag i New York, säger Björn


Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094