Varannan gör matlåda
51 procent tar vara på sina matrester genom att göra matlådor. Det visar en undersökning som Lantmännen låtit göra.
Svenskarna är generellt litet dåliga på att laga nytt av
rester. Bara tre procent gör nya rätter av det som blir över när man lagat mat.
Matlådan är däremot väletablerad i över femtio procent av de svenska hushållen.
Det visar en undersökning som Lantmännen låtit göra. Storstadsborna, 42 procent, och skåningarna, 38 procent, är sämst på att göra
matlådor av sina matrester. Bortsett från Stockholmsområdet är Svealand
flitigast, där gör 62 procent matlådor, liksom 59 procent av norrlänningarna. Denna vecka är ”Var rädd om maten-veckan”, då Lantmännen
utmanar svenskarna att inte slänga mat. Som ett led i att minska matsvinnet delar delas bland annat 7 000 matlådor ut i landet.?