23948sdkhjf

Varannan gör matlåda

51 procent tar vara på sina matrester genom att göra matlådor. Det visar en undersökning som Lantmännen låtit göra.

Svenskarna är generellt litet dåliga på att laga nytt av


rester. Bara tre procent gör nya rätter av det som blir över när man lagat mat.


Matlådan är däremot väletablerad i över femtio procent av de svenska hushållen.


Det visar en undersökning som Lantmännen låtit göra. Storstadsborna, 42 procent, och skåningarna, 38 procent, är sämst på att göra


matlådor av sina matrester. Bortsett från Stockholmsområdet är Svealand


flitigast, där gör 62 procent matlådor, liksom 59 procent av norrlänningarna. Denna vecka är ”Var rädd om maten-veckan”, då Lantmännen


utmanar svenskarna att inte slänga mat. Som ett led i att minska matsvinnet delar delas bland annat 7 000 matlådor ut i landet.?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109