Bästa Kalla någonsin
Det svenska Kocklandslaget tävlade i det Kalla Bordet på söndagen och
gjorde ett suveränt framträdande. Kategori A med Showfat, Tapas och
Förrätter fick mycket höga poäng och även menyerna i B var imponerande.
Kategori C med Desserter, Petit fours och om Showpjäsen hörde vi
kommenterat som ”very impressive” och ”the best I´ve seen from Sweden,
ever” från en av de stora internationella auktoriteterna på Pastry. Och
det vill inte säga litet det. Mattias Ljungberg på Tösse är ansvarig
för konstverket på mer än 1,6 meter i höjd och 15 kg skulpterad choklad.
Kalla Bordet gav Gulddiplom med höga poäng. Kanske tom tävlingens
högsta, vi får se när slutpoängen presenteras. Bra var det. Riktigt bra.
Lagkaptenen Krister Dahl är imponerad över insatsen så här långt:- Det här gänget är helt underbart. Vilken sammanhållning och vilket
fokus i köket. Alla är klara över sin uppgift och det är samarbete av
världsklass. Vinnarskallar hela gänget. Det här kan räcka långt.- Efter att ha varit igång ett och ett halvt dygn i sträck fick vi en
hel natts välförtjänt vila och samla krafterna inför Varmköket på
onsdag. Råvarorna kommer från Sverige på tisdag morgon och sedan kör
vi. Culinary
World Cup organiseras i samband med Gastronomimässan Expogast i
Luxemburg vart fjärde år. Det är världens näst viktigaste tävling inom
lag-gastronomi, efter Culinary Olympics.Antalet nationslag som
tävlar är begränsat till 25 stycken, med 10 medlemmar i varje. Dessutom
tävlar regionallag och juniorer och militära lag mot varandra. Totalt
är det mer än 1 000 kockar och konditorer på plats för att tävla under
fem dagar. Mer än 40 000 besökare beräknas och 1 000 stycken trerätters
tävlingsmenyer serveras till gäster. Det säger en hel del om
matintresset i ett land med mindre än 500 000 invånare. Från Sverige tävlar förutom Kocklandslaget, Militära Kocklandslaget och regionlagen från Skåne, Göteborg och Stockholm.