Stekhet med stekhäll
Skådespelaren Per Morberg har med sitt program "Vad blir det för mat?" gjort sitt ett namn i underhållnings-Sverige.
Just nu spelar han in dramaserien "Inkognito", gör reseprogram,
släpper ny kokbok och planerar utgivningen av nya tidningen "Morberg
Magasin". Han är också aktuell som en av jurymedlemmarna i TV4:s
kommande tävling "Sveriges mästerkock".Vid sidan av detta har mångsysslaren hittat ännu ett sätt att tjäna
pengar, rapporterar Dagens Industri. Sedan en tid säljer Per Morberg
stekhällar - en verksamhet som dragit in 1,2 miljoner kronor sedan 1
januari 2009.Vinst efter skatt och bokslutsdispositioner: 362.000 kronor.- Äh det är ju ingenting än så länge. Jag tror att vi säkert kan
fyrdubbla det om vi bara gör en liten ansträngning, säger
mångsysslaren till DI och påpekar att han än så länge inte gjort någon
reklam för produkten.Stekhällarna tillverkas för hand i Sörmland av vännen Jan Lilliesköld.
Idén växte enligt Morberg fram "under tillagningen av många hängmörade
biffar och några glas vin". Allt började med ett missnöje över de
stekhällar som fanns på marknaden.Stekhällarna är omkring en meter i diameter och väger cirka 50 kilo.
Produkten finns att köpa på bland annat NK i Stockholm och en rad
tillbehör sägs vara på gång. Konceptet kan även - i bästa Jamie
Oliver-stil - komma att breddas till stekpannor, grytor och kastruller.- Till en början var det lite av ett skämt men så tänkte vi att vad tusan. Och nu är det verklighet, säger Per Morberg till DI.