23948sdkhjf

Smarta Kocken finns i Nyköping

Lag från Nyköping, Mjölby och Stockholm tävlade i finalen i Smarta Kocken på Det Goda Köket i helgen.

Revbensspjäll med säsongens rotfrukter, savojkåldolme


och sås med smak av senap var rätten som gav Nyköpingslaget segern. Elever från årskurs 2 på Hotell- och Restaurangprogrammet på


gymnasiet har under hösten tränat inför finalen. Uppgiften var att skapa en rätt med svenska


tjocka revbensspjäll som huvudråvara. Utgångspunkten var att receptet skulle


vara nytt och klimatsmart.Juryns


motivering löd: "För att gott tillagat revben, med bra


samarbete och professionellt utförande. Laget har tillrett en väl sammansatt tävlingsrätt


med fina balanserade smaker och en god sås, och ett säsongstänk som ligger rätt


i tiden".Arrangör


var Svenskt Kött, konferencier Johan Jureskog och i juryn deltog Malin Söderström,


Carina Brydling, Lars Bergman, Paul Svensson och Fredrik Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063