23948sdkhjf

Årets Werner

En odlande kock som driver en av Sveriges mest spännande restauranger och en driven matälskare som gör skolmaten till ett wow! Krögaren Per Bengtsson och kostchefen Eva Sundberg är båda utsedda till Årets Werner 2010.

Det är inte alla som har adresserade råvaror på menyn, som ”ost från namngiven ko” till exempel. Eller som skickar hela personalstyrkan på kurs i ekologisk odling. Men det gör Per Bengtsson, krögare på PM & Vänner i Växjö.Och det är inte alla som marknadsför skolmaten genom att bjuda på sopplunch och hembakt bröd på torget eller peppar personalen att bli bäst i Sverige. Men det gör Eva Sundberg, kostchef i Skövde. Därför har de blivit Årets Werner 2010.– Jag blev oerhört rörd när jag förstod att det var sant. För mig är Werner en ikon som det både är hedrande och positivt uppfodrande att bli sammankopplad med på det här viset, säger Per Bengtsson, som hade förmånen att få lära känna Werner Vögeli under ett bejublat gästspel på PM & Vänner för fyra år sedan.– Jag känner mig djupt hedrad och väldigt, väldigt lycklig, säger Eva Sundberg, kostchef i Skövde, vars omvittnade styrka det är att se varje individ och att få med sig personalen genom sitt inspirerande ledarskap – helt i Werner Vögelis anda.Årets mottagare av priset har utsetts med följande motiveringar:Per Bengtsson, krögare PM & Vänner i Växjö”Han är kocken som gått från bord till jord och som ser till att gräva precis där han står. En passionerad föregångare som lyfter det lokala köket och som var först med adresserade råvaror på menyn.”Eva Sundberg, kostchef i Skövde”Hon är kostchefen som gjort skolmaten till ett wow! genom att peppa personalen och sätta måltiden på den politiska dagordningen. En inspirerande matpersonlighet som siktar högt, tänker stort och har sinne för de små detaljerna.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063