23948sdkhjf

Finalisterna till Restauranggalan 2010

Nu är alla finalister klara till årets största fest för restaurangbranschen, Restauranggalan, som hålls den 1 november i Stockholm. 

En jury på 30 branschkunniga personer har enats om två finalister i varje kategori. Vilka som vinner avslöjas den 1 november under Restauranggalan på Grand Hôtel i Stockholm. Galans arrangör är branschtidningen RS – Restauranger & Storkök. Totalt delas det ut 14 priser i olika kategorier under kvällen. De nominerade i kategorin Årets Krog är:Frantzén/Lindeberg, Stockholm Restaurang Gastro, Helsingborg De nominerade i kategorin Årets Krögare är: Frantzén/Lindeberg, Stockholm Swedish Taste, Göteborg De nominerade i kategorin Årets Hälsorestaurang är: Panini, Stockholm Ica to Go, Stockholm De nominerade i kategorin Journalisternas kock är:Carina Brydling Tareq Taylor De nominerade i kategorin Årets Framtidslöfte är: Lina Mohlin, Oslo Emelie Sajland, Österlen De nominerade i kategorin Årets Förnyare är: Bondens Skafferi, KristanstadRestaurang Bastard, Malmö De nominerade i kategorin Årets Smaksättare är: Serrano, StockholmKharazmi, Stockholm De nominerade i kategorin Årets Barkoncept är: Orangeriet, Stockholm Rosen Bar & Dining, Malmö De nominerade i kategorin Årets Sommelier är: Lasse Solum, Grand Hôtel, Stockholm Ia Orre Montan, Stockholm De nominerade i kategorin Årets Krogmiljö är: Orangeriet, Stockholm Linnéa Art, Göteborg De nominerade i kategorin Årets Medvetna krog är: Matmekka, Stockholm Fäviken Magasinet, Åre De nominerade i kategorin Årets Matsalsteam är: Oaxen krog, HölöRestaurang Kock & Vin, Göteborg De nominerade i kategorin Årets Leverantör är: Johan & Nyström, StockholmNores Inköpspartner, Oslo/StockholmUnder kvällen delas också RS Hederspris ut, ett pris som delas ut i samarbete med Svenska Kockars Förening.–Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram och stimulera de bästa inom svensk gastronomi och belöna förebilder och innovatörer som kan inspirera andra i branschen. Alla dessa nominerade är mycket goda exempel på detta, säger David Khabbazi, projektansvarig för Restauranggalan. Den genomförs: Datum: Måndagen 1 november 2010 Plats: Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Tid:18.00-23.00 Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS – Restauranger & Storkök och hålls i år för tredje gången. Syftet med galan är att lyfta fram och belöna förebilder och innovatörer i den svenska restaurangbranschen. Service, miljö och leverantörer är här minst lika viktigt som det som serveras på tallrikarna. Mer information, se www.restauranggalan.se. För pressinformation, bilder och ackreditering, kontakta: Maria Östman presskontakt, Star PR, maria.ostman@starpr.se, 08-545 298 64, 070-453 50 56 För information om galan, kontakta: David Khabbazi, projektansvarig för Restauranggalan, david.k@mentoronline.se 08-670 41 81, 073-6825381

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078