23948sdkhjf

Finalisterna till Restauranggalan 2010

En jury på 30 branschkunniga personer har enats om två finalister i varje kategori. Vilka som vinner avslöjas den 1 november under Restauranggalan på Grand Hôtel i Stockholm. Galans arrangör är branschtidningen RS – Restauranger & Storkök. Totalt delas det ut 14 priser i olika kategorier under kvällen.

De nominerade i kategorin Årets Krog är:
Frantzén/Lindeberg, Stockholm
Restaurang Gastro, Helsingborg

De nominerade i kategorin Årets Krögare är:
Frantzén/Lindeberg, Stockholm
Swedish Taste, Göteborg

De nominerade i kategorin Årets Hälsorestaurang är:
Panini, Stockholm
Ica to Go, Stockholm

De nominerade i kategorin Journalisternas kock är:
Carina Brydling
Tareq Taylor

De nominerade i kategorin Årets Framtidslöfte är:
Lina Mohlin, Oslo
Emelie Sajland, Österlen

De nominerade i kategorin Årets Förnyare är:
Bondens Skafferi, Kristanstad
Restaurang Bastard, Malmö

De nominerade i kategorin Årets Smaksättare är:

Serrano, Stockholm
Kharazmi, Stockholm

De nominerade i kategorin Årets Barkoncept är:
Orangeriet, Stockholm
Rosen Bar & Dining, Malmö

De nominerade i kategorin Årets Sommelier är:
Lasse Solum, Grand Hôtel, Stockholm
Ia Orre Montan, Stockholm

De nominerade i kategorin Årets Krogmiljö är:
Orangeriet, Stockholm
Linnéa Art, Göteborg

De nominerade i kategorin Årets Medvetna krog är:
Matmekka, Stockholm
Fäviken Magasinet, Åre

De nominerade i kategorin Årets Matsalsteam är:
Oaxen krog, Hölö
Restaurang Kock & Vin, Göteborg

De nominerade i kategorin Årets Leverantör är:
Johan & Nyström, Stockholm
Nores Inköpspartner, Oslo/Stockholm

Under kvällen delas också RS Hederspris ut, ett pris som delas ut i samarbete med Svenska Kockars Förening.
–Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram och stimulera de bästa inom svensk gastronomi och belöna förebilder och innovatörer som kan inspirera andra i branschen. Alla dessa nominerade är mycket goda exempel på detta, säger David Khabbazi, projektansvarig för Restauranggalan. Den genomförs:

Datum : Måndagen 1 november 2010
Plats : Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.
Tid :18.00-23.00

Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS – Restauranger & Storkök och hålls i år för tredje gången. Syftet med galan är att lyfta fram och belöna förebilder och innovatörer i den svenska restaurangbranschen. Service, miljö och leverantörer är här minst lika viktigt som det som serveras på tallrikarna. Mer information, se www.restauranggalan.se .

För pressinformation, bilder och ackreditering, kontakta:

Maria Östman presskontakt, Star PR, maria.ostman@starpr.se, 08-545 298 64, 070-453 50 56

För information om galan, kontakta:
David Khabbazi, projektansvarig för Restauranggalan, david.k@mentoronline.se 08-670 41 81, 073-6825381
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063