Kockarnas Krog på mässan
Det är sju av våra bästa kockar som har gått ihop för att köra en krog under två dagar. Så här ser deras respektive meny ut:Melker Andersson – F12- gruppenMoules frites, musselkroketter med krasse - HalvrättStefano Cattenacci - OperakällarenAprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård med ingefärssky och timjandoftande potatisterrineMagnus Ek – Restaurang OaxenEkologisk zucchini bakad med kallpressad rapsolja, salvia och blomkål, samt kräm på vita bönor med rostad Oviksost. Serverad med eneträdskolad vinäger.Fredrik Eriksson – Långbro VärdshusHöstens svampsoppa med rökt karré från jokkmokk serverad i surdegsbröd med citron-färskostGustav Trägårdh – Restaurang BasementTorsk i frasig prästost med rostade rotfrukter, kall ägg- & laxromsås samt kryddgrönt citroncestMagnus Johansson – Café XokoSvenska hallon inlagda och marinerade i rom toppad med len chokladkräm på choklad från “Tobago cacao estate” med chokladcrunch Conrad Tyrsén – Restaurang LuxHavtorn med mandel- och mascarponeterrine, havtorns marshmallows, dragerad mandelBland övriga intressanta aktiviteter kommer Kajsa Bergqvist och Paolo Roberto och pratar mat & vin. Paulo Roberto har bland annat skrivit en kokbok och Kajsa Bergqvist är numera diplomerad sommelier så det kan bli spännande.