23948sdkhjf

Kockarnas Krog på mässan

Mässan Det Goda Köket äger rum den 12-14 november. Bland alla olika aktiviteter, öppnar Kockarnas Kock för två dagar. Kockarna, som tillhör de bästa i Sverige, har nu bestämt menyn.

Det är sju av våra bästa kockar som har gått ihop för att köra en krog under två dagar. Så här ser deras respektive meny ut:Melker Andersson – F12- gruppenMoules frites, musselkroketter med krasse - HalvrättStefano Cattenacci - OperakällarenAprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård med ingefärssky och timjandoftande potatisterrineMagnus Ek – Restaurang OaxenEkologisk zucchini bakad med kallpressad rapsolja, salvia och blomkål, samt kräm på vita bönor med rostad Oviksost. Serverad med eneträdskolad vinäger.Fredrik Eriksson – Långbro VärdshusHöstens svampsoppa med rökt karré från jokkmokk serverad i surdegsbröd med citron-färskostGustav Trägårdh – Restaurang BasementTorsk i frasig prästost med rostade rotfrukter, kall ägg- & laxromsås samt kryddgrönt citroncestMagnus Johansson – Café XokoSvenska hallon inlagda och marinerade i rom toppad med len chokladkräm på choklad från “Tobago cacao estate” med chokladcrunch Conrad Tyrsén – Restaurang LuxHavtorn med mandel- och mascarponeterrine, havtorns marshmallows, dragerad mandelBland övriga intressanta aktiviteter kommer Kajsa Bergqvist och Paolo Roberto och pratar mat & vin. Paulo Roberto har bland annat skrivit en kokbok och Kajsa Bergqvist är numera diplomerad sommelier så det kan bli spännande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125