23948sdkhjf

Kockarnas Krog på mässan

Det är sju av våra bästa kockar som har gått ihop för att köra en krog under två dagar. Så här ser deras respektive meny ut:
Melker Andersson – F12- gruppen
Moules frites, musselkroketter med krasse - Halvrätt
Stefano Cattenacci - Operakällaren
Aprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård med ingefärssky och timjandoftande potatisterrine
Magnus Ek – Restaurang Oaxen
Ekologisk zucchini bakad med kallpressad rapsolja, salvia och blomkål, samt kräm på vita bönor med rostad Oviksost. Serverad med eneträdskolad vinäger.
Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus
Höstens svampsoppa med rökt karré från jokkmokk serverad i surdegsbröd med citron-färskost
Gustav Trägårdh – Restaurang Basement
Torsk i frasig prästost med rostade rotfrukter, kall ägg- & laxromsås samt kryddgrönt citroncest
Magnus Johansson – Café Xoko
Svenska hallon inlagda och marinerade i rom toppad med len chokladkräm på choklad från “Tobago cacao estate” med chokladcrunch
Conrad Tyrsén – Restaurang Lux
Havtorn med mandel- och mascarponeterrine, havtorns marshmallows, dragerad mandel

Bland övriga intressanta aktiviteter kommer Kajsa Bergqvist och Paolo Roberto och pratar mat & vin. Paulo Roberto har bland annat skrivit en kokbok och Kajsa Bergqvist är numera diplomerad sommelier så det kan bli spännande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143