23948sdkhjf

Jakten på bästa bartendern

2008 startade Diageo, världens största alkoholtillverkare, tävlingen World Class för att utbilda och inspirera bartenders till att skapa fantastiska cocktails. Idag är tävlingen en av de mest prestigefulla bartendertävlingarna i världen och för första gången i tävlingens historia anordnas delfinaler i Norge och Sverige. Till den första delfinalen, som äger rum i Oslo idag den 25 oktober, bjuds framstående svenska och norska bartenders in för att tävla med sina bästa drinkrecept inom kategorin gin. De tävlande slåss om en plats i den nordeuropeiska finalen i Berlin i maj 2011 och den globala finalen i Singapore i juli samma år.

World Class är en av bartenderbranschens mest prestigefulla tävling där några av de främsta inom yrkesgrenen tävlar om titeln Årets bartender. Upplägget för tävlingen handlar lika mycket om utbildning som om tävling, medverkande bartenders får en session med bargurun Angus Winchester. Totalt väljs sex bidrag från respektive land ut till att tävla på plats i Oslo. Av dessa går två svenska och två norska bidrag vidare till den nordeuropeiska finalen i Berlin.

- Att Sverige och Norge bjudits in att delta i denna prestigefyllda tävling ser vi som ett bevis på hur kompetenta och innovativa svenska och norska bartenders är. Självklart håller vi tummarna lite extra för alla svenska deltagare och hoppas på svensk seger i den slutliga finalen i Singapore nästa år, säger Frida Nilsson, Corporate Relations Manager, Diageo Sweden.

Varje deltävling har en inriktning, i Oslo är denna inriktning gin (Tanqueray No. Ten). Detta innebär att samtliga tävlingsbidrag måste ha gin som basingrediens. Vid delfinalen i Stockholm, som äger rum i mars 2011, används rom (Zacappa) som basingrediens.

Delfinal Oslo, 25 oktober. 23 svenska och 20 norska bartenders bjuds in till utbildning och tävling. Sex bidrag från respektive land tävlar om två platser i den nordeuropeiska delfinalen i Berlin, inom kategorin gin. Totalt 1 svensk och 1 norsk bartender går vidare.

Delfinal Stockholm, mars 2011. 23 svenska och 20 norska bartenders bjuds in till utbildning och tävling. Sex bidrag från respektive land tävlar om två platser i den nordeuropeiska delfinalen i Berlin, inom kategorin rom. Totalt 1 svensk och 1 norsk bartender går vidare.

Nordeuropeisk final Berlin, maj 2011. Två norrmän och två svenskar, från delfinalerna i Oslo och Stockholm tävlar mot övriga nordeuropeiska länder. En svensk och en norsk bartender går vidare till den globala finalen i Singapore.

Global final Singapore, juli 2011. Bartenders från mer än 45 länder tävlar om den prestigefulla utmärkelsen Årets bartender.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078