Stora svenska framgångar i Gourmand Awards
Mathias Dahlgrens nya kokbok, "Det naturliga köket", utsågs till tredje bästa kokbok i huvudkategorin Best Cookbook in the World. Hans tidigare bok, Bon Lloc, vann Gourmand Award for Best Innovative Best in the World för sju år sedan.Dessutom kom "Tofvehult - drömmen om ett kafé", på bronsplats i konkurrens med 21 andra nationer i designkategorin medan bagarmästaren och konditormästaren tillika författaren Jan Hedh tog hem priset Special Awards of the jury. Han har hittills skrivit 11 böcker varav den senaste heter "Bröd & kaffebröd".Fler vinnare: - Marcus Samuelson fick Special Awards of the jury för sin bok ”The New American Table”.- Till The Best Wine Magazine in the World utsågs "Världens Viner” som ges ut av Tasty News Publishing Co med Åke Jacobsson som chefredaktör.- Andra platsen i Best Innovative Cookbook gick till Gert Klötzke och Niclas Wahlström för boken ”Smörgåsbord”. - Andra platsen i Best Cookbook Printer gick till "Husmanskost” av Anders Ekberg - ”Surdegsbröd” av Martin Johansson fick tredje pris i Best Bread Book.- Tredje platsen i Culinary Travel Guide gick till "Sol, safari & serundeng" av Marianne Lennqvist.- "Whisky och mat” av Jan Groth fick tredje pris i Best Book on Cooking with Wine, Beer and Spirits.- Johan Magnusson fick även i år en tredjeplacering i Best Wine Book for Professionals med fjärde upplagan av "Wine Auctions 2008-2009 – An Investor’s Guide”- I kategorin Best Italian Cuisine Book kom "Italienska desserter” av Robert Maglia och Bo Hagström på en fjärde plats. - Även Kurt-Inge Eklund placerade sig på en fjärdeplacering med "Mina viner i Napa Valley” och den engelska utgåvan "My wines in Napa Valley” blev utsedd till Best Book on New World Wines.