23948sdkhjf

Stora svenska framgångar i Gourmand Awards

Det har inte blivit några topp-placeringar i vinter-OS ännu men det gick desto bättre i Gourmand Awards, som avgjordes i Paris den 11 februari. Flera svenskar stod sig bra i konkurrensen. 

Mathias Dahlgrens nya kokbok, "Det naturliga köket", utsågs till tredje bästa kokbok i huvudkategorin Best Cookbook in the World. Hans tidigare bok, Bon Lloc, vann Gourmand Award for Best Innovative Best in the World för sju år sedan.Dessutom kom "Tofvehult - drömmen om ett kafé", på bronsplats i konkurrens med 21 andra nationer i designkategorin medan bagarmästaren och konditormästaren tillika författaren Jan Hedh tog hem priset Special Awards of the jury. Han har hittills skrivit 11 böcker varav den senaste heter "Bröd & kaffebröd".Fler vinnare: - Marcus Samuelson fick Special Awards of the jury för sin bok ”The New American Table”.- Till The Best Wine Magazine in the World utsågs "Världens Viner” som ges ut av Tasty News Publishing Co med Åke Jacobsson som chefredaktör.- Andra platsen i Best Innovative Cookbook gick till Gert Klötzke och Niclas Wahlström för boken ”Smörgåsbord”. - Andra platsen i Best Cookbook Printer gick till "Husmanskost” av Anders Ekberg - ”Surdegsbröd” av Martin Johansson fick tredje pris i Best Bread Book.- Tredje platsen i Culinary Travel Guide gick till "Sol, safari & serundeng" av Marianne Lennqvist.- "Whisky och mat” av Jan Groth fick tredje pris i Best Book on Cooking with Wine, Beer and Spirits.- Johan Magnusson fick även i år en tredjeplacering i Best Wine Book for Professionals med fjärde upplagan av "Wine Auctions 2008-2009 – An Investor’s Guide”- I kategorin Best Italian Cuisine Book kom "Italienska desserter” av Robert Maglia och Bo Hagström på en fjärde plats. - Även Kurt-Inge Eklund placerade sig på en fjärdeplacering med "Mina viner i Napa Valley” och den engelska utgåvan "My wines in Napa Valley” blev utsedd till Best Book on New World Wines.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063