Stora svenska framgångar i Gourmand Awards
Det har inte blivit några topp-placeringar i vinter-OS ännu men det gick desto bättre i Gourmand Awards, som avgjordes i Paris den 11 februari. Flera svenskar stod sig bra i konkurrensen.
Dessutom kom "Tofvehult - drömmen om ett kafé", på bronsplats i konkurrens med 21 andra nationer i designkategorin medan bagarmästaren och konditormästaren tillika författaren Jan Hedh tog hem priset Special Awards of the jury. Han har hittills skrivit 11 böcker varav den senaste heter "Bröd & kaffebröd".
Fler vinnare:
- Marcus Samuelson fick Special Awards of the jury för sin bok ”The New American Table”.
- Till The Best Wine Magazine in the World utsågs "Världens Viner” som ges ut av Tasty News Publishing Co med Åke Jacobsson som chefredaktör.
- Andra platsen i Best Innovative Cookbook gick till Gert Klötzke och Niclas Wahlström för boken ”Smörgåsbord”.
- Andra platsen i Best Cookbook Printer gick till "Husmanskost” av Anders Ekberg
- ”Surdegsbröd” av Martin Johansson fick tredje pris i Best Bread Book.
- Tredje platsen i Culinary Travel Guide gick till "Sol, safari & serundeng" av Marianne Lennqvist.
- "Whisky och mat” av Jan Groth fick tredje pris i Best Book on Cooking with Wine, Beer and Spirits.
- Johan Magnusson fick även i år en tredjeplacering i Best Wine Book for Professionals med fjärde upplagan av "Wine Auctions 2008-2009 – An Investor’s Guide”
- I kategorin Best Italian Cuisine Book kom "Italienska desserter” av Robert Maglia och Bo Hagström på en fjärde plats.
- Även Kurt-Inge Eklund placerade sig på en fjärdeplacering med "Mina viner i Napa Valley” och den engelska utgåvan "My wines in Napa Valley” blev utsedd till Best Book on New World Wines.