Premiär för första allergicertifierade kedjan
I går invigdes den första allergicertifierade restaurangkedjan i Sverige.
”Tryggare Mat” är en certifiering baserad på utbildningen ”Hurra, en allergisk gäst!” som tagits fram i samarbete mellan Astma- och Allergiförbundet och Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR. Certifieringen innebär att restaurangen arbetar systematiskt för att minimera riskerna för gäster med matallergi.
– Tryggare Mat visar vägen till bra ställen att äta på och nu ska vi jobba för att fler restauranger blir certifierade, säger förbundsordförande Ingalill Bjöörn, i en presskommentar.
– Tack vare arbetet med allergicertifieringen har vi förbättrat vår interna utbildning och gjort informationen till våra gäster än mer lättillgänglig. Vi är stolta och glada över att vi nu blivit certifierade och att vi lever upp till de hårda krav som Astma- och Allergiförbundet ställer, säger Raymond Mankowitz, kommunikationsdirektör på McDonald’s.