23948sdkhjf

Rut på Skäret nyöppnar

I påsk nyöppnar ett renoverat Rut på Skäret med Mats Fejne vid rodret. Han är systerson till Rut och driver även närliggande Flickorna Lundgrens kafé.
Historien om ”systrarna på Skäret” är väl känd. Flickorna Lundgren arbetade upp det gamla sommartjället till en framgångsrik rörelse som lockade såväl kungligheter som turister från när och fjärran. En av systrarna, Rut, övergav rörelsen 1961 och startade krukmakeriverksamhet som sedan övergick i restaurangen Rut på Skäret, ett stenkast från Flickorna Lundgrens kafé och bageri. Bäddat för konflikt, kan man tycka. Men sanning att säga gick det ganska bra eftersom Ruts erbjudande snarare handlade om skånsk husmanskost än bakverk. Därför kunde systrarna samsas om kunderna och tillsammans göra Skäret till en ännu intressantare utflyktsort.

Nu slås alltså de båda verksamheterna ihop igen, under ledning av Mats Fejne, som i ett pressmeddelande säger:
"Det nya Rut kommer att ta vara på det gamla men verka i det nya. Vi kommer att återställa Ruts själ. I matväg betyder det förstås att paradrätterna förbli orubbade, liksom barnens favorit Köttbullar a la Rut med tillhörande leksak, precis som i gamla tider. Hela matsalen ska andas generös skånsk gästgivartradition. Gåsamiddagarna på hösten, julbord och à la carte-middagar för högtider och representation."

Till nyheterna hör att den relativt nybyggda matsalen görs om till ”kuskarum” enligt gamla tiders modell, med öppen spis och rustikare inredning. Här kommer det finnas en familjevänlig helgmeny och möjlighet att bara ta något att dricka i bistrostil - perfekt för söndagspromenaderna även ”off-season”. Och en naturlig förlängning av Flickorna Lundgrens något korta säsong.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078