Svenskt brons i Nordic chef
Norges Tommy Raanti kom på andra plats.I tävlingen deltar två kockar från varje nordiskt land. Sverige representerades av Fredrik Borgskog och Sebastian Gibrand från Helsingborg.Fredrik, som driver Cafe Chateau Foret tillsammans med sina bröder, har varit medlem i Svenska Kocklandslaget i fyra år och vunnit Silver i World Cup 2006 och Brons i Culinary Olympics 2008.Sebastian tävlade som wild card, för kockar under 23 år, jobbar som kock på Gastro.Tävlingen bygger på en hemlig råvarukorg. På fem timmar ska en 3-rätters meny för 12 personer lagas upp. Förrätten ska vara klar att serveras efter 3 timmar och varmrätten efter 4 timmar och desserten efter 5 timmar.Smak och presentation är poängmässigt viktigast, men även hygien, arbetsmetodik, hantverksskicklighet och organisation bedöms.De tävlande stöttas av Svenska Kockars Förening som organiserar Sveriges kockar och annan kökspersonal för att utveckla måltidsupplevelsen för gästerna på restaurang och i matsalar.