23948sdkhjf

Daniel Räms är Årets Kock

Efter en tuff kamp var det Daniel Räms från Pontus! i Stockholm som idag segrade i Årets Kock.
I finalen som gick av stapeln i Globen Annexet tävlade Daniel mot:

Linus Ström, Thörnströms kök, Göteborg (semifinalvinnare Malmö)
Christofer Ekman, Fredsgatan 12, Stockholm
Magnus Persson, Carl Michael, Stockholm
Sebastian Höckert, Swedish taste, Göteborg
Gustav Trägårdh, Basement, Göteborg

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning där vinnaren får ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj. I år skickade 127 kockar in tävlingsbidrag och 24 tog sig till semifinal. Kockarna tävlade med bästa recept på valfri varmrätt, med villkoret att minst en mejeriprodukt utöver smör ska ingå.

Foodnet är på plats i Globen och återkommer med en intervju med Årets Kock så snart som möjligt!

I jurygrupperna ingick:
Ordförande (sitter med i båda jurygrupperna)
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, ordförande Föreningen Årets Kock, Långbro Värdshus, Älvsjö

Metodjury (bedömer handlag och hygien)
Markus Aujalay (tävlingsledning), Årets Kock 2004, Winterviken, Stockholm
Jonas Dahlbom (tävlingsledning), Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, Åre

Råvarukorg, tävlingsuppgift 1:
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, ordförande Föreningen Årets Kock, Långbro Värdshus, Älvsjö, Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Leif Mannerström, Sjömagasinet, Göteborg, Krister Dahl, Kocklandslaget, Paul Svensson, PaulSvenssonMat, Stockholm, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Elin Peters, journalist Dagens Nyheter samt Camilla Läckberg, författare

Huvudråvara ren, tävlingsuppgift 2:
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, ordförande Föreningen Årets Kock, Långbro Värdshus, Älvsjö, Gustav Otterberg, Leijontornet, Stockholm, Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland, Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, Fond, Göteborg, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö, Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm, Hans Välimäki, Chez Dominique, Helsingsfors, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Helena Donar, marknadsdirektör Arla Foods samt Eskil Erlandsson, jordbruksminister

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063