Jacob Holmström är Årets Unga Kock i Halland
Köksmästaren hos Mathias Dahlgren, Jacob Holmström, har utsetts till Årets unga Kock i Halland av Hallands MatAkademi.
”Årets pristagare har en mycket stark anknytning till Halland. Född, uppvuxen och präglad i föräldrahemmet på
såväl det Halländska som det svenska och inte minst det internationella köket. Utbildad på Sturegymnasiet och
har sedan praktiserat på de bästa Halländska restaurangerna. Sin internationella karriär påbörjande han på 2
stjärniga restaurang Bagatelle i Oslo. Därefter flyttade han till Paris och den 3 stjärniga restaurangen
L’Astrance och arbetar nu som köksmästare på 2 stjärniga restaurang Matthas Dahlgren i Stockholm. Jacob är
en ung kreativ, rationell och värdig representant för dagens moderna svenska kök väl förankrad i de lokala
råvarorna. Han är ödmjuk och generös och delar gärna med sig av sitt kunnande speciellt till unga nya
förmågor i branschen.”
Årets Unga Kock i Halland skall ha en stark anknytning till Halland. En ung person, under 30 år, som brinner för
sitt yrkesutövande och är beredd att satsa på en framtid inom yrket. Genom sitt utövande skall personen
representera ett nytänkande, skapande och utvecklande av den halländska matkulturen och mattraditionen.
Det står alla fritt att lämna förslag på kandidater. Vinnaren utses och premieras med 10 000 kronor som stöd
från Region Halland samt en diplomsköld.