23948sdkhjf

Le Rouge blir brasserie

Dukarna är borta, men sammetsdraperierna är kvar på "nya" Le Rouge i Stockholm som invigs idag. Konceptet är bredare och Le Bar blir samtidigt till en mer renodlad bar, berättar Melker Andersson.
- Vi har gjort om två restauranger med tre barer till en restaurang med två barer, förklarar Melker Andersson när det är pressträff inför nyöppningen av Le Rouge.
Nya Le Bar ska inte längre ha ett separat kök, utan bara servera enklare barmat. Nere på restaurangen har menyn genomgått en omvandling från avsmaknings-fokuserat till ett brett brasserieutbud.
- Le Rouge utvecklades ganska snabbt en fest- och dejtkrog, vi har haft fullt torsdag till lördag men svårare måndag till onsdag. Nu vill vi göra Le Rouge tillgänglig och levande alla dagar i veckan, det är sådana krogar jag själv gillar att gå på, säger Melker Andersson.

Det är dock inte beläggningen som varit tyngst ekonomiskt.
- Det största problemet var att vi drev två restauranger med två separata kök, sånt blir dyrt.
Tack vare en nybyggd trappa, inget enkelt projekt i ett K-märkt 1500-talshus, finns det nu en invändig förbindelse mellan Le Bar och restaurangen som Melker och Danyel Couet hoppas ska hjälpa till att bättra på gästmixen och flexibiliteten.
På menyn finns fortfarande en femrätters avsmakningsmeny, men också brasserierätter för runt 170 kronor. Inriktningen är fortfarande klassiskt franskt med lite influenser från övriga världen. Bredden ställer förstås en del krav på köket.
- Ja, Marco (Baudone, kökschef, reds anm) är lite oroad, säger Melker utan att se särskilt bekymrad ut.

Nya Brasserie le Rouge invigs idag. Nya rekryteringar är barchefen Andres Basil Leone som närmast kommer från Collage, Kenneth Hallström från Lydmar Hotel och Sarab Sinha som blir nöjesansvarig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078