23948sdkhjf

Tävling lockar unga kockar

Den 23 februari är det dags att kora Årets unga kock 2009. Vinnaren får tävla i världsfinalen som går av stapeln i New York i oktober.

Fjolårets segrare blev Petter Kosjanov på Dala Husby


Hotell & Restaurang som lyckades bäst med uppgiften att skapa en


trerättersmiddag för fyra personer utifrån en råvarukorg med ett


innehåll som avslöjas först på tävlingsdagen.


Årets unga kock är inne på sitt trettiotredje år och arrangeras av


Chaîne des Rôtisseurs, en internationell gastronomisk förening för


proffs och amatörer. Tävlingen är öppen för kockar som ännu inte fyllt


27 år verksamma på restauranger som är anslutna till föreningen.


Sista dag för anmälan är den 12 februari och kort därefter avslöjas


vilka tolv kockar som går vidare till final den på Stockholms Hotell-


och Restaurangskola den 23 februari. New York står sedan värd för


världsfinalen den 2 oktober. LÄS MERwww.chaine.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079