Nu ska bästa pizzan koras
Chiliräkor, souvas, kalvrostbiff eller strutsfilé? Det är vad som kan komma att ligga på Sverige bästa pizza när Pizza-SM går av stapeln den 4 februari med fyra finalister.
Från pizzeria Ibolina i Stockholm tävlar Murat Alp med ”Ibolina Special” toppad med chilimarinerade räkor och färska grönsaker. Västkustens finalist är David Smith på Pizzeria Mums i Göteborg. David tävlar med pizzan ”Prinsessan” som består av souvas och smörstekta kantareller.
Tävlingspizzan "Exotisk strutspizza", baserad på marinerad strutsfilé, mango, chili och koriander, bakas av Hassan Sardoe på restaurang Pizzapalatset i Kalmar. Längre ned i landet hittar man finalisten Edgar Cardoso på restaurang Bruschetta i skånska Höllviken, vars bidrag är ”Vitello Tonnato” med kalvrostbiff och tonfisksås.
Förstapriset i tävlingen är förutom äran ett diplom och en resa till Spanien för att representera Sverige i europamästerskapet i pizzabakning samt en värdecheck på 10 000 kronor.
Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food och går av stapeln den 4 februari på easyFairs Fast Food & Café på Kistamäsan utanför Stockholm.
LÄS MER www.pizza-sm.se .