23948sdkhjf

Melker får innovationspris

Ett genomtänkt krogkoncept är lika mycket en innovation som högteknologiska produkter. Krögaren Melker Andersson är vinnare av Stora Innovationspriset 2008.
Foto: Heinz Angermayr

»Lyxkrogarnas svar på Kamprad och Persson – en superentreprenör som paketerar unika upplevelser i kedjeform«. Så lyder delar av juryns motivering till Stora Innovationspriset som i år går till krögaren Melker Andersson.

Juryn menar vidare att en framgångsrik innovation är så mycket mer än uppfinningar och högteknologi. Det kan även bara en ny idé eller affärsmodell som utmanar etablerade normer i branschen. Innovation handlar också om förmågan att genomföra dessa igen och igen.

Melker Andersson är kock och delägare i koncernen Grupp F12 där Stockholmskrogarna F12, Restaurangen, Grill, Kungsholmen, Le Rouge och personalrestaurangen Fyran ingår. I veckan öppnade Melker tillsammans med Årets Kock 2004, Markus Aujalay, också Fjällpuben i Åre.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062