Landslagskock får stipendium
Johan Jureskog får stipendiet för att han lagar mat som Bengt Wedholm ville att den ska lagas.»Jag strävar ständigt efter enkelhet och kvalitet och lagar oftast traditionella rätter varsamt moderniserade efter min smak och anpassade till de nya möjligheter som dagens kök ger«, säger Johan Jureskog om sin matlagningsfilosofi.I praktiken handlar det om svensk mat men också rätter från Italien, Spanien och Frankrike. Johan Jureskog inledde sin kockkarriär på restauranglinjen på Sankt Görans gymnasium och gick ut som kursetta bland 260 elever. Han har bland annat arbetat på Ulriksdals Värdshus, Gondolen, på HMS Karlskrona under lumpartiden och på stjärnkrogar i Frankrike. Mest minns Johan tiden hos Norbert Land på Paul och Norbert i Stockholm.»Han är det som betytt mest för mig och lärde mig allt både i köket och i matsalen«, säger han. Sedan 2003 driver och äger Johan Rolfs Kök tillsammans med Klas Ljungqvist. Och så sent som för ett par veckor sedan tog han brons i Culinary Olympics i tyska Erfurt med Svenska Kocklandslaget.Stipendiet på 25 000 kronor överlämnades på Wedholms Fisk av Susanne Wedholm, Bengt Wedholms efterlämnade maka.