23948sdkhjf

Vinnare i snabba fiskar

Fiskburgare med chipotledressing och myntamarinerad rödlök gav seger åt Max Hamburgerrestauranger i tävlingen Klara Färdiga Fisk. I färdigmatsklassen vann Gooh!.
I finalen deltog sex företag, hälften med nya fiskrätter för direktkonsumtion och hälften i kategorin färdiglagad mat, Home Meal Replacement (HMR).

Feskarbröderna, Max Hamburgerrestauranger och Pressbyrån gjorde upp i direktkonsumtion. Längsta strået drog Max med sin fiskburgare med chipotledressing och myntamarinerad rödlök.
»Vi är otroligt glada. Vi jobbar med smak och kvalitet och tycker att vi har tagit fram en bra produkt«, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

I HMR-finalen segrade Gooh! över Coop och 7-Eleven med sejfilé, het ingefärssås och saffransris.
»Åh, vad härligt att vinna, säger kocken Magnus Olsson från Gooh!. Den här tävlingen hjälper till att lyfta hela färdigmatskonceptet.«

Tävlingsuppgiften i båda kategorierna var att ta fram en näringsgranskad fiskrätt till ett pris på högst 75 kronor. Rätterna ska finnas i företagens sortiment på en gång eller högst inom ett år. Tävlingsrätten ska också finnas till försäljning på minst fyra ställen.

Klara Färdiga Fisk arrangeras för tredje året i rad av Svensk Fisk och norska Eksportutvalget for Fisk (EFF). Syftet med tävlingen är att stimulera nytänkande och produktutveckling i snabbmatssortimentet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062