23948sdkhjf

Pris till hemlig kock

Mats-Eric Nilsson har tilldelats tidningen Allt om Mat:s Stora Matpris 2008. Han får det för boken Den hemlige kocken, som avslöjar fuskare i livsmedelsbranschen.
Allt började en sommar då Svenska Dagbladets redaktionschef Mats-Eric Nilsson blev nyfiken på innehållet i en pistaschglass. Pistasch var det minsta glassen bestod av, däremot innehöll den spenat för färgens skull och diverse aromer.

Sedan Den hemlige kocken kom ut har debatten om bland annat tillsatser och aromämnen varit en het potatis i mat-Sverige.
»Mats-Eric Nilsson har fått ett ämne som för många framstår som komplicerat och obehagligt att bli både begripligt och engagerande«, säger Allt om Mat:s chefredaktör Katrin Alström.

»Detta prestigefyllda pris innebär att den växande konsumentopinionen för bättre matkvalitet får ytterligare ett energitillskott«, säger Mats-Eric Nilsson, till vardags redaktionschef på Svenska Dagbladet.

I dagarna är han aktuell med uppföljaren till succéboken. Den heter Äkta vara och gräver djupare i ämnet matfusk. Men inte bara, boken är även tänkt att fungera som en vägvisare till bra matval.

De tio senaste vinnarna av Stora Matpriset:

2008 Mats-Eric Nilsson
2007 Karin Fransson
2005 Fernando di Luca
2003 Föreningen Årets Kock
2002 Christer Lingström
2001 John Higson
2000 Berit Paulsson & Gert Klötzke
1999 Werner Vögeli
1998 Jan Hedh,
1997 Sven Ekberg & Måns Rossander,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078