Hemlig kock får pris
Mats-Eric Nilsson har tilldelats tidningen Allt om Mat:s Stora Matpris 2008. Han får det för boken Den hemlige kocken, som avslöjar fuskare i livsmedelsbranschen.
Sedan Den hemlige kocken kom ut har debatten om bland annat tillsatser och aromämnen varit en het potatis i mat-Sverige.
»Mats-Eric Nilsson har fått ett ämne som för många framstår som komplicerat och obehagligt att bli både begripligt och engagerande«, säger Allt om Mat:s chefredaktör Katrin Alström.
»Detta prestigefyllda pris innebär att den växande konsumentopinionen för bättre matkvalitet får ytterligare ett energitillskott«, säger Mats-Eric Nilsson, till vardags redaktionschef på Svenska Dagbladet.
I dagarna är han aktuell med uppföljaren till succéboken. Den heter Äkta vara och gräver djupare i ämnet matfusk. Men inte bara, boken är även tänkt att fungera som en vägvisare till bra matval.
De tio senaste vinnarna av Stora Matpriset:
2008 Mats-Eric Nilsson
2007 Karin Fransson
2005 Fernando di Luca
2003 Föreningen Årets Kock
2002 Christer Lingström
2001 John Higson
2000 Berit Paulsson & Gert Klötzke
1999 Werner Vögeli
1998 Jan Hedh,
1997 Sven Ekberg & Måns Rossander,