23948sdkhjf

Här är juryn i Årets Kock

Näringsminister Maud Olofsson, modelejonet Camilla Thulin och matredaktören Lina Wallentinson sitter i juryn för Årets Kock 2008 tillsammans med en rad kända kockar.

Juryn är egentligen tre – en för varje tävlingsuppgift samt en för metodbedömning. Ordförande för alla jurygrupper är Fredrik Eriksson som blev Årets Kock 1987. De sex finalkockarna ska dels laga en modern restaurangrätt av nötkött på temat ”nutida ekologiskt”, dels använda innehållet i en hemlig råvarukorg för att skapa den andra tävlingsrätten. Här är samtliga medlemmar i tävlingsjuryn:Jurygrupp 1: RåvarukorgMelker Andersson, hedersmedlem, F12, StockholmStefan Karlsson, Årets Kock 1995, Fond, GöteborgElisabeth Johansson, Mediamat, StockholmDanyel Couet, F12-gruppen, StockholmHåkan Thörnström, Thörnströms kök, GöteborgHenrik Norström, Lux Stockholm, StockholmKrister Dahl, lagledare i Svenska KocklandslagetCamilla Thulin, kreatör och kostymtecknare, StockholmLina Wallentinson, redaktör på Buffé, Stockholm Jurygrupp 2: Modern restaurangrätt på temat nutida ekologisktRene Redzepi, Noma, KöpenhamnKarin Fransson, Hotell Borgholm, ÖlandThomas Drejing, Kronovalls Vinslott, ÖsterlenMathias Dahlgren, Grand Hôtel, StockholmNils Axing, Grand Hôtel, StockholmMarkus Aujalay, Årets Kock 2004Magnus Ek, Oaxen, MörköMagdalena Gerger, Nordisk marknads- och utvecklingsdirektör, Arla FoodsMaud Olofsson, Näringsminister Metodjury:Torsten Kjörling, Årets Kock 1984, Hotell Tylösand, HalmstadPer Ekberg, Årets Kock 1992, Täby Park Hotel, TäbyDe sex finalisterna ligger i hårdträning inför finalen den 30 januari i Stockholms stadshus. De är: Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna; Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör; Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad; Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö; Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup samt Tom Sjöstedt, Från Pontus/Selleri, Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062