Här är juryn i Årets Kock
Näringsminister Maud Olofsson, modelejonet Camilla Thulin och matredaktören Lina Wallentinson sitter i juryn för Årets Kock 2008 tillsammans med en rad kända kockar.
Här är samtliga medlemmar i tävlingsjuryn:
Jurygrupp 1: Råvarukorg
Melker Andersson , hedersmedlem, F12, Stockholm
Stefan Karlsson , Årets Kock 1995, Fond, Göteborg
Elisabeth Johansson , Mediamat, Stockholm
Danyel Couet , F12-gruppen, Stockholm
Håkan Thörnström , Thörnströms kök, Göteborg
Henrik Norström , Lux Stockholm, Stockholm
Krister Dahl , lagledare i Svenska Kocklandslaget
Camilla Thulin , kreatör och kostymtecknare, Stockholm
Lina Wallentinson , redaktör på Buffé, Stockholm
Jurygrupp 2: Modern restaurangrätt på temat nutida ekologiskt
Rene Redzepi , Noma, Köpenhamn
Karin Fransson , Hotell Borgholm, Öland
Thomas Drejing , Kronovalls Vinslott, Österlen
Mathias Dahlgren , Grand Hôtel, Stockholm
Nils Axing , Grand Hôtel, Stockholm
Markus Aujalay , Årets Kock 2004
Magnus Ek , Oaxen, Mörkö
Magdalena Gerger , Nordisk marknads- och utvecklingsdirektör, Arla Foods
Maud Olofsson , Näringsminister
Metodjury:
Torsten Kjörling , Årets Kock 1984, Hotell Tylösand, Halmstad
Per Ekberg , Årets Kock 1992, Täby Park Hotel, Täby
De sex finalisterna ligger i hårdträning inför finalen den 30 januari i Stockholms stadshus. De är: Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna; Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör; Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad; Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö; Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup samt Tom Sjöstedt, Från Pontus/Selleri, Stockholm.