Semifinalister i pannkaksflip
Saffran, tacokydda och rotfrukter. Fantasin flödar när Sveriges skolbarn skapar nya pannkaksrecept. Nu är elva skolklasser är klara för semifinal i Barnens Egen Matskolas årliga tävling.
»Det är spännande att se att barnens recept innehåller helt nya smaker, långt borta från sylt och grädde«, säger juryns ordförande Christina Möller.
Här är pannkaksfinalisterna:
Rösjöskolan, 6A, Sollentuna
Källskolan, 4-6, Norberg
Sollentuna International School, 5:1, Sollentuna
Sturebyskolan, 5A, Enskede
Sundby skola, åk 5, Ekerö
Kungshagens Montessoriskola, åk 6, Nyköping
Skallbergsskolan, 6A, Västerås
Brunnsängskolan, 6C, Södertälje
Nygårdsskolan, 5B, Billdal
Sannaskolan, Göteborg
Rinnebäcksskolan, 5D, Kävlinge
Finalen av ”Flippa Sveriges bästa pannkaka” sker på Operakällaren i Stockholm den 13 mars. Den klass som vinner berikas med 10 000 kronor till klassresa med mattema. Deltagande klasser har även chansen att vinna Coops Lilla Änglamarkspris.
Barnens Egen Matskola startades av Anna Lind Lewin och Ami Hovstadius för fyra år sedan som ett sätt att väcka barns matlust och intresse för svenska råvaror och matlagning. Denna gång genomförs den i samarbete med Kamratposten.
Läs mer på www.barnensegenmatskola.se .