Det surrar om Årets Kock
Finalen i Årets Kock 2008 närmar sig med stormsteg. Det märks inte minst på alla rykten som är igång om tävlingsuppgifterna. Det senaste gäller att råvarukorgen ska innehålla kyckling. Uppgifter om fisk har också cirkulerat.
»Vi vill ställa miljöfrågan på ett nytt sätt. Tidigare och än idag tenderar svaret att bli en domedagsprofetia. Istället vill vi visa på motsatsen och visa att alla kan dra sitt strå till stacken för att vända utvecklingen«, säger tävlingens general Hanna Halpern.
Sex kockar kämpar om SM-titeln i Årets Kock 2008. Dessa är:
Tom Sjöstedt, Från Pontus (catering) och Selleri (matkonsult), Stockholm
Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna
Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad
Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup
Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö
Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
År 2008 är det 25-årsjubileum för Årets Kock och finalen går av stapeln i Blå Hallen i Stockholms Stadshus den 30 januari.