23948sdkhjf

Vägleder till bra mat på jobbet

Nu har Livsmedelsverket släppt rapporten ”Bra mat på jobbet" – indirekt en möjlighet för restauranger och konferensanläggningar att bidra till bättre mat för arbetstagare.
Såklart det man äter under en arbetsdag har betydelse för hälsa, välbefinnande, kreativitet, produktivitet och trivsel. Det har nu Livsmedelsverket tagit fasta på i ”Bra mat på jobbet” som i förra veckan överlämnades till regeringen och jordbruksminister Eskil Erlandsson.
»Vårt övergripande mål är att det ska vara lätt att välja bra mat när man är på jobbet. Maten bör vara en naturligt och viktig del i varje arbetsgivares hälsofrämjande arbete. Det finns en rad goda exempel i form av företag och organisationer som med framgång satsat på maten på jobbet«, säger Ulf Boman, nutritionist och projektledare på Livsmedelsverket.

Även om rapporten i huvudsak riktar sig till företagsledningar, personalansvariga, medarbetare, folkhälsovård, fackförbund och friskvårdsombud vänder den sig även indirekt till restauranger i avsnittet ”Förslag till specifikationer vid upphandling av restaurangtjänster” och till konferensanläggningar i ”Måltider, mat och dryck vid kurs/konferens”. Rapporten innehåller också en mall för utvärdering av maten på restauranger – en del som besökaren fyller i och en del med frågor till restaurangansvarig.

Rapporten finns att ladda ned på www.slv.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078