23948sdkhjf

Årets kock-vinnare direkt i debuten

Solklar vinst för Michael Andersson, ny svensk mästare i professionell matlagning.

Till vardags är han köksmästare på restaurang Celeste i Stockholm. Michael Andersson är också en legitimerad stjärnkock som nu kan titulera sig Årets kock 2024.

– Jag är så sjukt chockad, men också så sjukt glad. Jag kan nästan inte tro det! Jag mår bara helt fantastiskt bra just nu, säger Michael Andersson, nybliven svensk mästare i professionell matlagning.

Årets kock korades för 41:a gången, när tävlingen avgjordes på torsdagskvällen på Annexet i Stockholm. Efter en intensiv och spännande tävling tog Michael Andersson hem segern med 776 poäng, och fick ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av prins Carl Philip samt en prischeck på 250 000 kronor.

Michael Anderssons vinst var solklar. På andra plats kom Tobias Arndt, och på tredje plats kom Lars Niklasson. Båda tilldelades 678 poäng. Tobias fick högre matlagningspoäng, vilket avgjorde till hans fördel.

Totalt tävlade de sex finalisterna i tre finalmoment, som tillsammans med en metodbedömning slutligen avgjorde vem som tog hem titeln Årets kock 2024.

– Tävlingsmomenten i år var verkligen en utmaning i att medvetet balansera framtidens smarta matlagning men ändå hantera våra traditioner och föra dem in i framtiden på ett nytt och spännande sätt, säger Viktor Westerlind, tävlingsledare.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11