23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bidrar din verksamhet till Sveriges beredskap?

Händelser som pandemi och krig i Europa har lyft upp krisberedskap på agendan och många vill nu dra sitt strå till stacken för att bidra till Sveriges försörjningstrygghet. Så vad kan man göra?

För att kunna hantera en kris, oavsett typ av kris, behöver alla mat. En av kärnfrågorna inom beredskapen är alltså: hur säkerställer vi att det faktiskt finns tillgång till livsmedel vid en längre kris? 

Grunden för att vi ska ha tillgång till livsmedel i kristider är att det finns aktiva lantbruk och aktiva livsmedelsföretag som har förmågan att producera mat. Aktiva företag i säkra tider ökar möjligheten att de kan producera livsmedel även i osäkra tider. Att välja svensk mat och svenska råvaror är en investering i vårt gemensamma civilförsvar och vår försörjningstrygghet. 

Kan kött vara en del av beredskapen? Sverige är ett avlångt land med bra förutsättningar för djurhållning i hela landet, där det inte alltid går att odla andra grödor. På våra breddgrader förekommer inte så mycket matproduktion ute på åkrarna under vinterhalvåret. I stallarna pågår däremot matproduktionen för fullt. Hela dagarna, året runt. Svenskt kött är därmed alltid i säsong och ett beredskapslager som vi behöver värna om. 

När vi väljer svensk mat gynnar vi våra svenska bönder som kan fortsätta vara aktiva och producera livsmedel. Så kom ihåg - välj svenskt! På så sätt bygger vi en bättre försörjningstrygghet, tillsammans!

Läs mer om att säkra den svenska maten här.

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.047