23948sdkhjf

TGI Fridays på väg mot konkurs i USA

Krisrapporterna hopar sig för TGI Fridays. Nu är den amerikanska restaurangkedjan på väg mot konkurs hemma i USA.

I USA meddelade TGI Fridays i början av året att 36 av landets restauranger skulle stängas. Sedan dess har läget förvärrats. Ytterligare ett dussin restauranger har stängts inom loppet av en månad och enligt källor till Bloomberg förhandlar bolaget nu med långivare för att ansöka om konkursskydd. Detta för att kunna genomföra strukturförändringar och rädda de cirka 215 restauranger, som enligt kedjans hemsida fortfarande är öppna, undan likvidation.

Samtidigt uppges advokatbyrån Roper & Gray ha anlitats för att förbereda en konkursansökan. Detta arbete är pågående men inga slutliga beslut har fattats, och bolaget kan välja att ändra sina planer, enligt källor. Vare sig advokatbyrån eller TGI Fridays har velat kommentera uppgifterna.

TGI Fridays är en av flera amerikanska restaurangkedjor i det så kallade ”casual dining”-segmentet som tappat sin marknadsposition när mer populära kedjor som Chipotle knaprat marknadsandelar. 

Även Red Lobster och Hooters kämpar för sin överlevnad. Red Lobster försattes i konkurs i maj och Hooters för också samtal med långivare och rådgivare efter att ha tvingats stänga på flera platser, rapporterar Bloomberg.

För bara ett par veckor sedan var även den brittiska TGI Fridays-verksamheten på väg mot konkurs, men i sista stund räddades 51 av 86 restauranger när franchiserättigheterna bytte ägare. I Sverige försattes den amerikanska kedjans svenska franchisetagare, American Bistro Sweden, i konkurs på egen begäran i mars i år.

Den första TGI Fridays-restaurangen öppnade på 1960-talet på Manhattan i New York.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125