23948sdkhjf

Medveten krogsatsning i Göteborg

»Alla vill äta god mat på restaurang utan att den är dränkt i fett. Det var skälet till att jag startade Wasa Allé.«Det säger Mats Nordström, välkänd kock och kökschef i Göteborg med dryga 20 års erfarenhet från bland annat Sjömagasinet, Fiskekrogen, The Place och Tjolöholms Slott. Mats öppnade Wasa Allé så sent som i augusti och redan är kön lång av gäster som vill äta Mats moderna och medvetna mat för att använda hans eget uttryck.»Med detta menas dels att maten ska spegla det samhälle vi lever i av idag med influenser från hela världen. Det ska också vara mycket Medelhavet och sist men inte minst ska maten var både näringsriktig och hälsosam.«Mats Nordström betonar att han tycker att Göteborg är en fantastisk gourmetstad så det var ingen vits enligt honom att öppna ännu en gourmetkrog. Istället blev det detta koncept där man till och med kan få allt »all-inclusive«, vilket betyder att man beställer en så kallad Stolen eller Stolen med vinpaket för 495 alternativt 850 kronor. Det är en avsmakningsmeny som är hemlig för gästen. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.»Det krävs kunskaper att laga gourmetmat som är hälsosam, slutar Mats. Sen jag började med det och samtidigt började träna mer regelbundet, har jag gått ner tio kilo.«
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11