Frida Larsson knep Milda Stipendiet 2004
Frida Larsson från Burgårdens Utbildningscentrum i Göteborg blev årets vinnare av Milda Stipendiet 2004, matlagningstävlingen för avgångselever på Hotell- och restaurangprogrammet. I årets tävling fick finalisterna leka fritt med tankar och idéer och mixa gångna tiders godbitar med dagens trender. Och enligt juryn lyckades Frida komponera en vacker och välbalanserad rätt med goda smaker i fin harmoni. Avgörande var dock hennes färdighet att hantera olika tillagningstekniker. "Jag är fortfarande skakad. Min största dröm har gått i uppfyllelse. Vägen är lång om man vill bli något i den här branschen och jag har nu nått första milstolpen", säger Frida Larsson. Samtidigt förklarar hon att äran att vinna är störst, men vinsten på 10 000 kronor i resecheckar kom lägligt och ska användas till en resa till Italien eller Frankrike. "Bästa kunskapen får man på plats - där man får känna kulturen, dricka och äta gott på vingårdar, framförallt får man en helt annan kunskap om råvarorna", säger Frida. På delad andraplats kom Arada Gustafsson från Runö Restaurangskola i Åkersberga och Niklas Aspling från Westerlundska Gymnasiet i Enköping, som vardera vinner 3.000 kronor i resecheckar.