Magnus Lindström från Göteborg blev Årets Kock
Sveriges mest prestigefyllda mattävling, Årets Kock 2003, är avgjord. Åtta finalister tävlade idag om det prestigefyllda priset och Magnus Lindström från swedish taste i Göteborg tog i tuff konkurrens hem första placeringen och korades av H.M. Konungen i blå hallen i Stadshuset. I juryn satt bland andra stadsminister Göran Persson, Ulf Adelsohn, ordförande SHR, Gert Klötzke, ordförande föreningen Årets Kock, Högbo Brukshotell i Sandviken och Erik Lallerstedt, Eriks Gondolen, Stockholm.– Det är fantastiskt roligt, nu är vi två kollegor på swedish taste som har förärats titeln årets kock, säger Magnus Lindström som varit finalist i Årets Kock fyra gånger tidigare och som också är medlem i Svenska Kocklandslaget.Magnus Lindström driver till vardags swedish taste, ett fullserviceföretag inom mat och dryck i Göteborg, tillsammans med kollegorna Henrik Håkansson (före detta medlem i Svenska Kocklandslaget och Årets Kock 1997) och Per Blomqvist (Sommelier och Sveriges första lektor i dryck). Magnus har tidigare varit köksmästare på stjärnkrogen Fredsgatan 12 och arbetat på restauranger som Fjäderholmarna, Borgholm samt utomlands i Frankrike och London. – Jag har tidigare varit i finalplats både i tävlingen guldfisken och Årets Kock, i år gick det hela vägen i tävlingen Årets Kock 2003 och det känns naturligtvis som ett viktigt erkännande, säger Magnus Lindström.Utöver titlar som lektor i dryck, Årets Kock 1997 och 2003 och medlemskap i svenska kocklandslaget har delägarna Henrik Håkansson, Per Blomqvist och Magnus Lindström på swedish taste också varit matansvariga för ministermiddagarna under Sveriges ordförandeskap i Europa.(RS)