23948sdkhjf

SHR tar krafttag mot krogsnusket

Inför årets julbordssäsong tar SHR krafttag för att få svenska krögare att ta hygieniska frågor på allvar och sluta snuska! Vi inleder nu en kampanj för förbättrad hygien i restaurangkök och har startat med att skicka ut ett brev till 18 000, det vill säga i princip samtliga, svenska restaurangföretag med en enkel och lättläst lathund för bättre hygien i restaurangköket. »Det är första gången som SHR satsar på att i stor omfattning nå ut även till icke-medlemmar, och vi gör det därför att det finns ett stort behov av utbildning. Hygien är a och o för den som serverar mat. Det handlar om säkerhet för gästen och förtroendet för såväl den enskilde restaurangen som för hela branschen«, säger SHR:s bransch- och utbildningschef Leif Holmström. Initiativet är början på ett fördjupat och intensifierat arbete för att lösa problemen med bristande livsmedelshygien på Sveriges restauranger. SHR kommer att ta kontakt med Sveriges kommuner för att initiera ett mer omfattande samarbete i hygienfrågor, arbeta för att hotell- och restaurangutbildningarna lägger ännu större vikt vid frågan och även se över andra sätt arbeta för en lösning på problemet. »En tanke kan vara att ta fram informationsmaterial på flera språk, eftersom vi är verksamma i en bransch med många invandrarföretag«, kommenterar Leif Holmström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063