23948sdkhjf

Svenska kockar på export

Varje sommar samlas rika och kända amerikaner i Hamtons utanför New York för att synas. Givetvis måste de äta. I år gick inbjudan till Föreningen Årets Kock i Sverige. Därmed kan alltså Amerikanska Tv-stjärnor och kändisar i år njuta av svensk mat i internationell tappning. De svenska kockarna lagar mat på exklusiva krogar, blir utauktionerade för att laga mat "hemma hos", bjuder på plockmat i delikatessaffärer och deltar i en rad välgörenhetsgalor, allt för att öka intresset och kunskapen för den nordiska maten.Det moderna svenska köket har rykte om sig att vara nyskapande, sunt och baserat på färska råvaror av bästa kvalitet. Gästspelet i Hamtons är ett bevis på att det svenska köket har fått världsrykte.»Vi kockar har stor respekt för det amerikanska köket och värdesätter gastronomiska möten mellan olika kulturer. Kulturkrocken är dock ett faktum när man ser amerikaner som äter kanelbullar med kniv och gaffel och sköljer ner det med mintlättöl«, säger Fredrik Eriksson från Villa Källhagen i Stockholm.(RS)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094